Friday, June 10, 2011

cinta cyber...(alam maya)

Go to fullsize image  Pada zaman IT sekarang nie banyak teknologi yang boleh menghubungkan kita dengan sesiapa sahaja.Dengan itu kita lebih senang berhubung daripada dulu yang kena hantar surat , jangka masa yang agak lama  untuk sampai kepada si penerima ...


 Cinta cyber???apa itu cinta cyber...cinta cyber adalah bercinta di alam maya ... Bagi sayalah cinta cyber ini tak salah bagi golongan yang ingin mencari jodoh...ia lebih mudah dan selamat ... Tapi perlu ingat bahawa kita prlu jujur dalam percintaan di alam maya ... Bagi golongan muda pula yang masih bersekolah , saya sanrankan tak usahlah bercinta di alam maya mahupun di alam realiti ...


 Memanglah cinta itu fitrah , bagi sesiapapun tidak kira tua atau muda ... Ia akan mengganggu pelajaran kita , contoh kita mesti teringat akan si dia time belajar di sekolah ... Jadi tak payahlah nak bercinta time sekolah ... Sia-sia je ... Bak kata orang tua-tua cinta monyet...




 Saya ingin kongsi satu cerita di mana ada seorang pemuda ni , die ingin mencari jodoh dalam alam maya , die ingin menambah kenalan dalam 'facebook' die 'add' seorang wanita yang dia tak kenal pun sebelum nie ..




 Mule-mulenye die berkngsi tentang kerjaya ... Selama 7 bulan die berkenalan dalam alam maya , tanpa bersua muka ... Pagi , petang , siang , malam si pemuda nie 'chat' ngan wanita nie ... si pemuda nie layan je setiap perkara yang dikongsi oleh wanita tersebut...Mereka saling nasihat menasihati...




  Akhirnya wanita tersebut mengajak si pemuda tersebut bertemu dengannya di suatu tempat ... itlah kali pertama merek bersua muka ... Pada masa itu mereka berdua mengungkapkan kalimah yang menyatukan hati mereka berdua iaitu ... Saya tak payah tulis mesti pembaca mengetahuinya kan ...


 Mereka berdua menjadi pasangan suami isteri yang yang saling menyintai ... Jadi jelaslah dan terbukiti bahawa cinta cyber memang bagus untuk golongan yang ingin mencari jodoh ... SEKIAN...

No comments:

Post a Comment